Costo Logistics Software, onderdeel van de Costo group

Jarenlange logistieke ervaring, kennis van magazijn automatisering, innovatieve ideeën en een deskundig en enthousiast team aan specialisten, dát is de Costo Group.
Wij bieden slimme, en vooral praktische, oplossingen om het intralogistieke proces van jouw magazijn(en) te verbeteren. Costo Logistics Software (voorheen Xtend Business software) is onderdeel van de Costo group.
Ons team in Tilburg zorgt ervoor dat ieder uniek magazijn optimaal functioneert door maatwerk te leveren op het gebied van softwareoplossingen. Doordat we alle expertises zelf in huis hebben, zijn we flexibel en kunnen we passende kwaliteit bieden. Dit doen we voor bedrijven van de toekomst in e-commerce, productie & industrie, retail en logistieke dienstverlening.

Onze missie? Het realiseren van toekomstgerichte magazijnen die bijdragen aan maximale klanttevredenheid én medewerkerstevredenheid.

Bekijk een aantal van onze projecten:

Een stukje Costo-geschiedenis

De Costo group is ontstaan uit Costo Intralogistics en Costo Logistics Software. In 1990 begonnen we met Costo Intralogistics vanuit een schuur in Groot-Ammers met de overtuiging dat de automatisering van intralogistieke processen bedrijven kan helpen groeien. Die overtuiging bleek juist, de afgelopen jaren hielpen we vele bedrijven en groeiden we zelf mee. Van Groot-Ammers gingen we naar een gloednieuw pand in Gorinchem. In 2013 is Costo Logistics Software (voorheen Xtend) in Tilburg toegevoegd aan de groep. Met onze eigen slimme software zijn we nog sterker als totaalleverancier.
In 2020 breidden we weer uit, met onze nieuwe locatie in Portugal. En met de komst van investeringsmaatschappij OxGreenfield maakten we de meest recente ontwikkeling door.

Sommige collega’s zijn ooit vertrokken, sommigen kwamen weer terug, en er kwamen vele collega’s bij. Maar nog steeds creëren we nieuwe oplossingen om met elkaar – en met jou – de interne logistiek van jouw magazijn nóg sneller en slimmer te maken.

Waarom we doen wat we doen

In onze huidige maatschappij volgen technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Dit vraagt om innovatie en anders denken. Maar ook om flexibiliteit en snel aanpassingsvermogen. Want morgen kan alles opeens weer anders zijn. Daarom kijken we bij de automatisering van jouw magazijn verder dan alleen vandaag. We bieden softwareoplossingen die in de toekomst ook nog doen wat ze moeten doen. Slim, snel en kostenefficiënt.

Orderpicking robot

Hoe we doen wat we doen

Door de vele jaren heen zijn we experts geworden op het gebied van intralogistiek en het automatiseren van intern transport. Maar alles wat we doen, doen we samen. Niet alleen onderling met elkaar als collega’s, maar vooral ook met jou als klant.

Ieder magazijn is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen, ook dat van jou. Samen met een deskundig team bespreek je jouw intralogistieke vraagstuk, waarna wij meedenken over een passend antwoord. U krijgt geen dertien-in-een-dozijnoplossing, maar een maatwerkadvies – en implementatie – waarvan we zeker weten dat het past bij jouw wensen. En, nog belangrijker, we bieden een oplossing die haalbaar én schaalbaar is. Zodat jouw magazijn ook in de toekomst een volgende stap kan maken.