Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Aansturing van geautomatiseerde systemen

Een efficiënte aansturing van gemechaniseerde en geautomatiseerde material handling systemen is van belang voor een feilloos proces. Het warehouse control systeem (WCS) neemt die aansturing – en de monitoring van de verschillende (deel)processen – voor zijn rekening. Binnen material handling magazijnen en bijbehorende systemen laat het WCS verschillende complexe inzetsituaties vloeiend verlopen.

sorter conveyor - Costo intralogistics Warehouse control system
Costo Intralogistics warehouse control system - Pick to light

De voordelen van het WCS

Doordat alle (deel)processen vloeiend in elkaar overlopen werk je met een volledig voor jouw magazijn geoptimaliseerd proces. Het WCS is namelijk eenvoedig aan te passen aan de specifieke magazijn automatiseringsbehoefte. Een WCS biedt belangrijke voordelen zoals:

  • Real time monitoring
  • Optimale systeembenutting
  • Kostenreductie zorgt voor maximaal rendement

Benieuwd hoe een WCS jouw magazijn kan optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

Spreek een consultant

Hoe werkt een warehouse control system

Een warehouse control system (WCS) is een softwareapplicatie voor het beheer en de besturing van material handling systemen. Het is de schakel tussen het warehouse management systeem (WMS) en intralogistieke systemen op de werkvloer. Het WCS is verantwoordelijk voor een efficiënte en correcte werking van onder meer conveyors, shuttles, pick-to-light systemen, AGV’s en AS/RS systemen. Op basis van vooraf bepaalde gegevens en realtime data stuurt het WCS de verschillende systemen aan. Ook monitort de software continu de prestaties, zodat er snel en adequaat kan worden ingegrepen als dat nodig is. Een optimale benutting van de systemen en een maximaal rendement zijn zo verzekerd.

Mini load for automatic storage - Costo intralogistics Warehouse control system
conveyor header Costo intralogistics Warehouse control system

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Logo coldservice
Logo Hillfresh
Logo bouw
Logo Kobout
Logo huijbregts
Logo Costo

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.