Benieuwd hoe een WMS jouw magazijn kan optimaliseren? Neem contact met ons op!

Spreek een consultant

Aansturing van geautomatiseerde systemen

Een belangrijk stukje hardware in het automatiserings proces zijn conveyors. Via deze lange banen worden bijvoorbeeld artikelen van de bulk naar de pickvoorraad vervoerd. De conveyors van Costo Intralogistics staan in perfecte harmonie met ons Arrow WMS. Vanaf het opzetten van de artikelen tot het afleveren bij de laatste positie van de conveyor, alle informatie is inzichtelijk in het WMS.

aangepast JPEG Outbound shoots
Conveyors

De voordelen van de conveyor module

Het automatiseren van het intralogistieke magazijn proces kan alleen efficiënt zijn door kwalitatieve hardware in combinatie met innovatieve software. Door convoyers aan te laten sturen door het Arrow WMS met conveyor module verloopt het interne logistieke proces niet iets slimmer. Enkele voordelen op een rij:

  • Perfecte afstemming tussen de conveyors en het WMS
  • Altijd inzicht in de locatie van de goederen
  • Eventuele storingen zijn direct zichtbaar

Benieuwd hoe de conveyor module jouw magazijn kan optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

Spreek een consultant

Hoe werkt de conveyor module

Binnen het magazijn moeten goederen van A naar B worden verplaatst. Op verschillende locaties moeten er processen worden aangestuurd. Het WMS weet welke orders er in het systeem zitten en de verwachtte uitslag. Op basis van deze feiten worden de juiste conveyors aangestuurd om de goederen door het magazijn te vervoeren.
Bijvoorbeeld van de dozenvouwer, die het proces overgeeft aan de conveyor die het naar de juiste zone voor orderpicking stuurt om de doos te vullen. De conveyor controleert het en stuurt het daarna richting de juiste plaats voor transport.
Wanneer er grote hoeveelheid aan verplaatsingen per uur plaatsvinden is het crucial dat er snel beslissingen genomen worden. Ons WMS is in staat om binnen miniseconden te reageren en correcte beslissingen te maken. De conveyor module van het WMS zorgt hierbij voor de perfecte samenwerking tussen conveyors en het warehouse management systeem.

Project coldservice
conveyor header Costo intralogistics Warehouse control system

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Logo coldservice
Logo Hillfresh
Logo bouw
Logo Kobout
Logo huijbregts
Logo Costo

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.