Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Aansturing van geautomatiseerde systemen

De AS/RS (automatic storage and retrieval system) module zorgt voor de aansturing van volautomatische in- en uitslagsystemen. Dit betreft de aansturing van bijvoorbeeld mini-loads, hoogbouwkranen en/of robots. Deze module van ons Arrow WMS, kiest de optimale locatie om goederen beschikbaar te hebben op de juiste plek, op de juiste tijd. Zo zijn hardlopers beschikbaar op snel bereikbare locaties en worden combinatie bestellingen uit dezelfde stelling door robots op de juiste plaats gezet.

mini load ASRS module WMS
Orderpicking robot

De voordelen van de AS/RS module

Door een collectieve samenwerking van verschillende volautomatische in- en uitslagsystemen aan te sturen via ons WMS wordt een stukje magazijn automatisering gerealiseerd. De rol van de AS/RS module binnen het Arrow WMS levert controle over de locatie van de goederen met als resultaat:

  • Controle over de routes
  • Optimale samenwerking van systemen
  • Minimale slijtage door optimaal gebruik

Benieuwd hoe een WCS jouw magazijn kan optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

Spreek een consultant

Hoe werkt een AS/RS module

De AS/RS module biedt het WMS de mogelijkheid om verschillende volautomatische in- en uitslagsystemen aan te sturen. Denk hierbij aan mini-loadshoogbouwkranen of robots. Zo kan in het geval van robots een seintje naar een robot gestuurd worden, Hiermee weet de robot dat hij een bepaald rek moet ophalen en naar een pickzone moet brengen. In het systeem zit de slimmigheid dat als een pallet op een bepaalde tijd klaar moet staan, dat de robot iets daarvoor zorgt dat de juiste dozen klaar staan en naar de pickzones gebracht worden. Zo kan de betreffende pallet gevuld worden voor verzending. De module leidt robots samenwerken binnen het magazijn.

Mini load for automatic storage - Costo intralogistics Warehouse control system
Stacker crane

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Opdrachtgevers

Logo coldservice
Logo Hillfresh
Logo bouw
Logo Kobout
Logo huijbregts
Logo Costo

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.