Een logistieke uitdaging

Retail & e-commerce samengevoegd in één magazijn

Smyths toys, locatie Walsrode (DE)

Na de overname van Toys ‘R’ Us door Smyths Toys in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, ontstond de behoefte aan een nieuw magazijn, om zo vanuit een centrale locatie in Duitsland zowel de eigen winkels als de particuliere klanten van de webshop te bedienen. Een mooie logistieke uitdaging waar we graag meer over vertellen!

De uitdaging

Seizoensimpact

Vraagt om schaalbaarheid in het magazijn

Bij de verkoop van speelgoed zijn er een aantal piekmomenten, zoals kerst en Black Friday, die het logistieke proces aan moet kunnen. Deze pieken vragen om een schaalbaar logistiek proces. Naast schaalbaarheid is ook een hoge opslagdichtheid een vereiste voor het nieuw te bouwen magazijn.

conveyor
Conveyor sorter

De oplossing

Slimme hardware & software

Samenwerking WMS, ERP & hardware

Een optimale afstemming tussen het WMS, ERP en hardware is cruciaal. Deze systemen werken continu samen, zodat er altijd zicht is op de locatie van de artikelen in het magazijn en waar de artikelen aangeleverd moeten worden: replenishment voor retail, het aanvullen van de e-commerce voorraad, orderpicking of verzending van de goederen.

VNA’s zorgen voor hoge opslagdichtheid
Bij binnenkomst worden de artikelen gescand, waarbij het WMS de juiste plaats in het magazijn bepaalt. De chauffeurs van de VNA’s (very narrow Aisle) zien in hun scherm welke pallets ze op welke locatie op moeten halen én naar welke locatie ze deze toe moeten brengen. De toepassing van VNA’s waarbij de lepels van de heftruck zijwaarts kunnen, bespaart veel ruimte en zorgt voor een hoge opslagdichtheid.

Zonepicking met pick to light
Door de toepassing van zones voor orderpicking, hoeven orderpickers nooit ver te lopen en niet te tillen. Dit zorgt voor verhoogde efficiency in het orderpickproces en ook voor betere arbeidsomstandigheden. Door gebruik te maken van pick to light is het geen probleem wanneer orderpickers een andere taal spreken.

Het resultaat

Schaalbare interne logistiek

Voor e-commerce en retail

Vanuit replenishment worden de dozen op het conveyorsysteem geplaatst. Aangestuurd door het WMS gaan de goederen via de rollenbanen en de spiraalconveyor naar de verdiepingsvloer om de e-commercevoorraad aan te vullen.
Of ze gaan via de sorter naar de docks voor levering aan de eigen winkels. Vanuit de pickingzone gaan de goederen naar de docks voor levering aan de pakketbezorgers van de webshop.

Door de slimme oplossingen in software en hardware kunnen artikelen eenvoudig worden uitgewisseld tussen e-commerce en retail.

Expertise van COSTO in de praktijk

De opdrachtgever aan het woord

labelling boxes
Smyths toys warehouse walsrode drone photo