Het magazijn zo efficiënt mogelijk inrichten met behulp van slimme software? Neem contact met ons op.

Spreek een consultant

De voorraad altijd op de slimste locatie

Iedere dag zo efficiënt mogelijk orderpicken, betekent dat de voorraad altijd op de slimste locatie in het magazijn moet zijn opgeslagen. De replenishment module van ons Arrow WMS zorgt ervoor dat de goederen in de bulkvoorraad op de juiste plek liggen en altijd voorradig zijn. Vervolgens houd het WMS de pickvoorraad bij en vult deze tijdig aan. Orderpickers staan hierdoor niet voor een leeg schap en maken geen onnodige stappen, Het elimineren van onnodige kilometers is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor de orderpickers zelf.

Costo Intralogistics
VNA

Replenishment module voordelen

Bij een grote groei in vraag kan het zijn dat het magazijn te klein lijkt. Nou ligt dat niet altijd aan het aantal m2, maar regelmatig aan de indeling hiervan. Door de replenishment module bij het Arrow WMS maak je optimaal gebruik van de ruimte. Naast besparing in m2 grond, resulteert dit in:

  • Een efficiënte voorraad indeling
  • Efficiënt orderpicken
  • Altijd inzicht in de beschikbare opslagcapaciteit

Benieuwd hoe een WMS jouw magazijn kan optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

Spreek een consultant

Hoe werkt een replenishment module

De replenishment module van het Arrow WMS van Costo Logistics Software zorgt voor de beste positie van de voorraad binnen het magazijn. De WMS module zorgt voor de berekening in regelt vraag en aanbod tussen bulkvoorraad en pickvoorraad.
De module berekent het benodigde aantal artikelen op iedere positie in het magazijn. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de omloopsnelheid, hoe vaak de artikelen de afgelopen dagen verkocht zijn en de minimale of maximale voorraad. Op basis van onder andere deze feiten voorspelt de software module hoeveel artikelen er dagelijks klaargezet moeten worden om het orderpicken soepel te laten verlopen.
Voor een optimale indeling van het magazijn kan voorraad die niet op korte termijn nodig is, hoog worden opgeslagen terwijl de de juiste pickvoorraad dichtbij is voor tijdige levering!

warehouse software
Pick to light

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Logo coldservice
Logo Hillfresh
Logo bouw
Logo Kobout
Logo huijbregts
Logo Costo

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.