Smyths toys, internationale retailer & webshop voor speelgoed. 

Het bedrijf Smyths Toys

Sinds de overname van Toys ‘R’ Us door Smyths Toys in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ontstond de behoefte aan en nieuw magazijn. Dit magazijn moest vanuit een centrale locatie in Duitsland, zowel de eigen winkels als de particuliere klanten van de webshop bedienen.

De uitdaging

Schaalbaarheid & slimme uitwisseling retail en e-commerce

Smyths Toys was op zoek naar een totaaloplossing voor dit nieuwe magazijn. Hierbij was een combinatie van hardware & software nodig welk een slimme uitwisseling tussen retail & e-commerce mogelijk maakt. De te plaatsen magazijn inrichting moet ook hoge pieken tijdens kerst en Black-Friday kunnen verwerken, schaalbaarheid speelt een grote rol bij het realiseren van het magazijn.

De oplossing

Hoe werkt het WMS bij Smyths Toys?

Bij Smyths toys bedient het magazijn zowel retail als e-commerce. Het WMS zorgt voor het gehele interne transport. Het WMS heeft inzicht in de voorraad; waar & hoeveel artikelen er aanwezig zijn. Ook wordt via software de hardware aangestuurd, zodat de artikelen op de juiste wijze intern vervoerd worden.

De koppeling met de winkels, webshop en vervoerders wordt gemaakt door de koppeling van het WMS aan het ERP systeem (SAP). Zo zijn bijvoorbeeld de routes voor de vrachtwagens en bijbehorende docks gekoppeld aan de dichtstbijzijnde conveyor (chute).

Costo software

Retail & e-commerce: inbound & replenishment

Voor inbound worden artikelen bij binnenkomst gescand met een handterminal. Het WMS bepaald de opslagplek binnen het warehouse via de ingestelde strategieën. Vervolgens stuurt het WMS de handterminals en de VNA’s (very narrow aisle heftrucks) van de inslagmedewerkers aan.

Zij zorgen ervoor dat de artikelen met VNA’s in het magazijngedeelte staan waar alle ‘bulk’ opgeslagen is. De voorraad van de webshop is apart opgeslagen, om artikelen naar de voorraad van de webshop te verplaatsen worden conveyors ingezet. In het webshop gedeelte ligt voorraad die afgestemd is op de vraag van de webshop.

Artikelen kunnen ook vanuit inbound of het magazijn via de conveyor naar de juiste chute vervoert worden voor de betreffende winkel.

VNA storage warehouse management system

WMS voor webshop

Het WMS maakt orders A tot Z klaar voor transport en zorgt dat het juiste pakketje bij de juiste vervoerder terecht komt. Hierbij spelen conveyors een belangrijke rol. Er gaan veel dozen tegelijk over deze conveyors. Om elke order op de juiste volgorde en tijd uit te leveren stuurt het WMS de voorrang van dozen op de conveyors aan.

Ordervoorbereiding

Het voorbereiden van de order begint met een passende doos. De software stuurt daarvoor de dozenopzetmachine aan. Een doos mag geen onnodige ‘lucht’ bevatten, maar er moet wel voldoende ruimte zijn om artikelen uit dezelfde order te combineren. Nadat de doos is gevuld ontvangt de doos automatisch de juiste barcode door de labelapplicator en gaat door naar het orderpicking proces.

Orderpicking

De doos met label gaat via conveyors een verdieping omhoog naar het zone pick systeem. Het WMS stuurt de doos hierbij in de juiste volgorde langs de zones; eerst langs de artikelen met de grootste omvang en gewicht, daarna langs de lichtere/ kleinere artikelen, zo ontstaat de juiste drukverdeling. Bij Smyths Toys wordt gewerkt met het pick to light systeem, waarbij orderpickers een brandend lampje te zien krijgen bij de artiekelen die ze moeten picken. Pick to light is de ideale oplossing voor medewerkers met diverse taalachtergronden.

Verpakken & controleren
Als de order compleet is, dan gaat deze via conveyors naar de pack & check stations waar de orders gecontroleerd en verpakt worden.

Outbound

De artikelen die op de conveyor zijn geplaatst koppelt het WMS aan de opdrachten en bijbehorende vrachtwagen routes. Op basis hiervan worden conveyors aangestuurd en worden deze artikelen naar de juiste chute verplaatst. Daar worden de dozen op een pallet geplaatst: op weg naar de winkels.
De orders voor de webshop komen rechtstreeks via aparte conveyors bij het dock van de juiste vervoerder terecht waar de vrachtwagen klaar staat om geladen te worden!

Het resultaat

Voorraad op niveau, ook in piekperiodes

Door de slimme software is er inzicht in de voorraad voor zowel retail als de webshop. Door de combinatie van naadloos op elkaar afgestemde hardware en software wordt de voorraad van retail als e-commerce inzichtelijk en kan eenvoudig aangevuld worden. Hierdoor is de actuele voorraad op niveau en kunnen de piekperiodes opgevangen worden. Door orderpicken te verdelen met zonepicking en te ondersteunen met pick-to-light is de effectiviteit van het orderpicken gestegen.

Conveyors
Costo collegues

Advies

Neem contact op met onze specialisten

Wilt u ook een succesvolle samenwerking starten voor uw logistieke oplossingen? Neem contact op met een van onze specialisten en dan helpen wij u graag met uw uitdagingen!

Leading innovations

Bekijk ook één van onze andere cases

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…